Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Duckie Deck Homemade Orchestra : γνωρίστε τα μουσικά όργανα μέσα από καθημερινά αντικείμενα. | EdTech.gr



Πηγή: Edtecg.gr

Η εφαρμογή Duckie Deck Homemade Orchestra είναι ένα διασκεδαστικό εργαλείο το οποίο βοηθάει τους μικρούς μαθητές να εξερευνήσουν τους ήχους 20 γνωστών μουσικών οργάνων μέσα από μια σειρά καθημερινών αντικειμένων με παρόμοιο ηχόχρωμα. 
Πως λειτουργεί:
 Η εφαρμογή έχει δύο διαφορετικά mode παιχνιδιού. Στο πρώτο, Play mode, ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει τη δικιά του ορχήστρα ,αποτελούμενη από έως και οκτώ διαφορετικά όργανα, και να την ακούσει να παίζει αυτόματα ένα τραγούδι. Επιλέγοντας το mode αυτό θα δείτε την οθόνη σας να χωρίζεται σε τμήματα και
σε καθένα από αυτά, ένα καθημερινό αντικείμενο (κατσαρόλα, φερμουάρ κ.α.) να παίζει τον δικό του διαφορετικό ήχο. Όλα μαζί τα αντικείμενα συνθέτουν το μουσικό κομμάτι. 

Μπορείτε να αντικαταστήσετε κάποιο μουσικό όργανο με κάποιο
άλλο και να δείτε τη διαφορά στον συνολικό ήχο που παράγει η ορχήστρα σας. Η δεύτερη επιλογή παιχνιδιού είναι η
Explore. Μέσα σε αυτό το mode παιχνιδιού, ο χρήστης μπορεί να πειραματιστεί με ένα από τα 20 διαθέσιμα όργανα. Σε αντίθεση με το προηγούμενο mode, το όργανο δεν παίζει αυτόματα, αλλά απαιτεί την αλληλεπίδραση με το άγγιγμα του χρήστη ώστε να αρχίσει να παράγει τον ήχο του.
Με αυτό τον τρόπο, οι μαθητές μπορούν να εξερευνήσουν τον ήχο διαφόρων οργάνων ξεχωριστά και να αντιληφθούν πως αυτοί προσαρμόζονται αναλόγως τη χρήση του.


Τέλος, μια σημαντική δυνατότητα που προσφέρει η εφαρμογή είναι η παροχή ιδεών για την κατασκευή των δικών μας οργάνων μέσα από καθημερινά υλικά. Έτσι, μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας κιθάρα στην τάξη από ένα άδειο κουτί, λαστιχάκια, το δικό σας τύμπανο και ούτω καθεξής. Είναι διαθέσιμο για android και itunes

Δείτε την εφαρμογή: 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου