Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

MuseScore: Δωρεάν λογισμικό (σύνθεση,εκτύπωση, αναζήτηση παρτιτούρας)


Το MuseScore είναι μια εξαιρετική σελίδα η οποία προσφέρει δωρεάν λογισμικό με το οποίο μπορούμε να γράψουμε, να παίξουμε και να εκτυπώσουμε παρτιτούρες. Προσφέρει επίσης μια πολύ μεγάλη βάση δεδομένων από χρήστες οι οποίοι μοιράζονται τις παρτιτούρες που έχουν δημιουργήσει και τις οποίες μπορείτε να προσθέσετε σε συλλογή αγαπημένων ή και να τις κατεβάσετε! Διαθέτει, επίσης, φίλτρο αναζήτησης ανάλογα με τα μουσικά όργανα που επιθυμείτε να εμφανιστούν στα αποτελέσματα. Οι παρτιτούρες είναι από πολύ απλής μορφής εώς και αρκετά σύνθετες και η ποιότητά τους διαφέρει από χρήστη σε χρήστη (κάποιες έχουν και λαθάκια!), αλλά μπορείτε να τις δείτε και να τις ακούσετε πριν αποφασίσετε να τις χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε να βρείτε το λογισμικό σε αυτή τη σελίδα Λογισμικό MuseScore και τη συλλογή με παρτιτούρες εδώ Αναζήτηση Παρτιτούρας MuseScore .Το λογισμικό υπάρχει και στα ελληνικά! Η ψηφιακή βάση δεδομένων με παρτιτούρες υπάρχει και σε εφαρμογή για tablet (iOS και Android).




Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το MuseScore για να βοηθήσουμε τους μαθητές μας να ξεκινήσουν να διαβάζουν νότες και να παίζουν πολύ απλές μελωδίες (που έχουμε βρει ή που έχουμε γράψει), για να απλοποιήσουμε αγαπημένες μελωδίες και να τις μετατρέψουμε σε μια εύκολη παρτιτούρα που μπορεί να παιχτεί στο μεταλλόφωνο ή το πιάνο, για να συνθέσουν οι μαθητές μας μουσική δικής τους έμπνευσης ή πάνω σε δικούς τους στίχους, αλλά και για να δώσουμε κάτι ενδιαφέρον σε μαθητές που γνωρίζουν ήδη να διαβάζουν πολύ καλά νότες (και πιθανόν να βαριούνται την ώρα που οι άλλοι ακόμα μαθαίνουν!).

Εδώ για παράδειγμα μπορείτε να βρείτε αυτήν την παρτιτούρα από το βασικό θέμα του Star Wars, να την ακούσετε και αν σας κάνει να την κατεβάσετε!




Πάρτε μια ιδέα για τον τρόπο λειτουργίας του Software MuseScore:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου